Wat is virtual reality

Virtual reality of VR is een computer-gegenereerde omgeving die je toelaat om een nieuwe virtuele realiteit te beleven. De VR-bril zit over je hoofd en ogen en maakt je los van de fysieke wereld. Via 2 kleine lenzen worden beelden op je netvlies geprojecteerd alsook geluid toegevoegd.

De creatie van deze virtuele omgeving speelt in op onze zintuigen zodat het voelt alsof we zelf echt deel uit maken van een nieuwe realiteit. Met VR kun je door de Grand Canyon trekken, het Louvre bezoeken, een film bekijken alsof je er in zit of games intensiever beleven dan ooit te voren.

Hoe pakken we dit aan

Bij Bazookas gebruiken we virtual reality om een verhaal te schrijven/vertellen. Hierbij wordt gretig gebruik maakt van de unity engine. Deze engine kan gebruikt worden voor zowel 3D models, alsook voor 360° video/foto en heeft support voor verschillende virtual reality hardware zoals Oculus en HTC.

De achterliggende programmeertaal (C#) mag de industriestandaard genoemd worden voor dit soort oplossingen, wat ervoor zorgt dat ook support op langere termijn geen probleem zal zijn. Wegens de populariteit van deze game engine heeft Unity een actieve community opgebouwd waardoor er enorm veel beschikbare informatie te vinden is op het internet.

Ideaal voor

De VR-bril wordt inmiddels al door diverse bedrijven ingezet in diverse sectoren. Hieronder enkele voorbeelden waar Virtual Reality kan worden gebruikt als aanvulling of vervanging van diensten of communicatie: